​  Can Cavaller         

  Vilaur - Alt Empordà - Girona

​Vilaür és un tranquil poble de l’Empordà, situat a 15 minuts de Figueres i a 15 minuts de les platges de l’Escala i Sant Pere Pescador. Les cases del poble són de pedra, i està envoltat de boscos i prats. La seva reduïda població (70 habitants) i la manca de bars i tendes ens garanteixen el silenci i la tranquil·litat.

Aquesta petita vil·la conserva moltes de les impressionants cases pairals, enormes masies d’antics terratinents.

La plaça, presidida per l’església romànica, té per únic accés un arc de pedra per on sembla impossible que hi passi un cotxe.


 

​Can Cavaller és una antiga masia dedicada anteriorment a l'ús agrícola, forma part de la muralla del poble i està catalogada com a patrimoni cultural; alguna de les seves parets de pedra arriba a un metre d’amplada. Es troba a l’extrem del poble amb vistes als boscos per un costat i a la plaça per l’altre.

La casa, recentment reformada, s’ha dividit en dues parts, amb entrades independents.

Es pot llogar completa, fins a 14 places o per separat a partir de 4 places.

A 1.500 m. per camí de terra es troba Can Sort, on hi viuen els propietaris, Jaume i Cristina.

S'arriva amb una pertita excursio si es vol visitar la granja o muntar a cavalll .

Barcelona 125 Km   Girona 25 Km    Figueres 19 Km

 

Podem comprar llenya al mateix poble i anar al Centre Civic  a fer un café o dinar .   A 2 km, tenim  Bàscara o Camallera a on  hi trobem tots els serveis: el supermercat, la carnisseria, el tren, el bar de l’estació, dos restaurants i fins i tot una botiga de roba de marca rebaixada a on hi acudeix a comprar molta gent de la ciutat.

A 1 km es troba el riu Fluvià, amb marges de frondosa vegetaciò i amagades platges a on bañarse al estiu .​